ogulin

Novosti

17

Svi

Ministarstvo odobrilo sufinanciranje rekonstrukcije ceste Hačko – Bolnička

  • Članak napisao/la, administrator

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja u srijedu je u Zagrebu s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao ugovor za sufinanciranje projekta Produžetak ulice Petra Preradovića (spojna ulica Hačko – Bolnička).

Ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 5,2 milijuna kuna. Vrijednost ove faze projekta koju će sufinancirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i koja se planira provesti u 2018. godini iznosi 1,3 milijuna kuna.  Ministarstvo će projekt sufinancirati s 200 tisuća kuna dok će se ostatak iznosa financirati iz proračuna Grada Ogulina.

 

Cilj projekta je stanovnicima ulice Struga omogućiti prikladan pristup svojem naselju.  Korisnici ove prometnice osim stanari su i učenici i djelatnici Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin, korisnici sportskog objekta NK Ogulin, poduzetnici koji tu rade i građani s kojima posluju. Korist će osjetiti i ostali koji prometuju gradom jer će se rekonstrukcijom ove prometnice rasteretiti i olakšati promet u centru grada. Ujedno će se riješiti i problem zatvaranja prometnice za vrijeme visokih voda kada je ona poplavljena.

U ovoj fazi bi se izradili armirano betonski potporni zidovi i sedam specijalnih čeličnih cijevi od valovitog lima kojima bi se propuštala voda tako da ova prometnica prilikom poplava više ne bi bila zatvorena. Prometnica bi bila propisne širine i u jednoj razini, bez sadašnjih zavoja i uspona.

Grad Ogulin

17

Svi