ogulin

Novosti

13

Srp

Ministar Oleg Butković u Ogulinu

  • Članak napisao/la, administrator

Ministar Oleg Butković sa suradnicima posjetio je 12. srpnja 2018. godine Ogulin. Održan je sastanak u Velikoj dvorani Gradske knjižnice na kojem su bili nazočni , pored domaćina gradonačelnika Dalibora Domitrovića sa suradnicima, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, župan Damir Jelić sa suradnicima, predsjednik Uprave  Hž infrastrukture Ivan Kršić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, predstavnici tvrtki koje posluju u poduzetničkim zonama Grada Ogulina Reneteh, Semmelrock, Bjelin, Monterra, načelnici općina Saborsko i Rakovica. Teme sastanka bile su cestovna i željeznička infrastruktura grada Ogulina i Karlovačke županije. 

O prometnom problemu Ogulina i ogulinske poslovne zone, te potrebe za izgradnjom obilaznice grada Ogulina zbog sve većih transportnih potreba tvrtki koje djeluju u okviru poslovne zone Ogulin, ministra je upoznao kratkom prezentacijom gradonačelnik Dalibor Domitrović i predstavnici tvrtki, koji su iznesli svoje poslovne planove i prometne problem .

 O drugim prioritetnim projektima prometne infrastrukture u Karlovačkoj županiji nazočne je kroz prezentaciju upoznala zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Razgovaralo se o obilaznici Grada Karlovca, izgradnji mosta u Pokupju, nastavku brze ceste kroz Karlovac, obilaznici Plitvičkih jezera i rekonstrukciji ceste D-42 kroz Saborsko, kružnom toku u Logorištu na D-1, izgradnji ravničarske željezničke pruge, rješavanju denivelacije pružnih prijelaza te drugim prometnim projektima.

Na kraju sastanka nazočni su obišli Poduzetničku zonu 1 i na terenu se upoznali sa prometnim problemom i potrebom brze izgradnje obilaznice, koja bi povezivala dvije poduzetničke zone i omogućila bolje poslovanje tvrtki i brži razvoj gospodarstva Ogulina.

Karmela Matić

10

Srp