ogulin

Novosti

08

Svi

Lucija Stipetić, državna prvakinja u matematici, na prijemu kod gradonačelnika

  • Članak napisao/la, admin

U ponedjeljak, 8. svibnja gradonačelnik Dalibor Domitrović u pratnji svog zamjenika Daniela Vukelje upriličio je prijem za učenicu 4. razreda Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Ogulin Luciju Stipetić povodom izvanrednog uspjeha, osvojenog 1. mjesta na Državnom natjecanju u matematici koje je ove godine, u jakoj konkurenciji, održano u Poreču.

Pored Lucije, prijemu su nazočili i njezina mentorica prof. Ivanka Matešić, razrednica prof. Ana-Marija Mihalić, ravnatelj škole prof. Hrvoje Magdić i Lucijin otac Mladen Stipetić kojima je gradonačelnik čestitao te ovaj Lucijin uspjeh, koji je i uspjeh svih njih, nazvao povijesnim za naš grad.

Uz prigodni poklon, gradonačelnik je Luciji poželio uspjeh i u daljnjem školovanju sa željom da se po njegovom završetku, vrati u Ogulin. Naša najbolja matematičarka svoj obrazovni put planira nastaviti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva za koji je direktan upis osigurala još prošle godine, također sudjelovanjem na Državnom natjecanju iz matematike, osvojivši 2. mjesto.

28

Tra