ogulin

Novosti

02

Stu

Kolegij gradonačelnika Dalibora Domitrovića i zamjenice župana

  • Članak napisao/la, urednik

Kolegij gradonačelnika Dalibora Domitrovića i zamjenice župana koja obnaša dužnost župana Martine Furdek Hajdin

U gradskoj upravi Grada Ogulina gradonačelnik Dalibor Domitrović sa svojim zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Danielom Vukeljom ugostio je zamjenicu župana koja obnaša dužnost župana Martinu Furdek Hajdin kako bi održali zajednički kolegij sa svojim suradnicima, djelatnicima Grada Ogulina i Karlovačke županije koji su kolegiju prisustvovali putem video veze. Kolegiju su prisustvovali i predstavnici Razvojne agencije Karlovačke županije, Županijske uprave za ceste i Turističke zajednice Karlovačke županije.

Teme kolegija bile su aktivnosti i projekti koji su u provedbi te imaju neposredan doticaj s našim gradom Ogulinom, a ostvaruju se zajedničkom suradnjom ili samostalno i to vezano uz demografiju, radna mjesta, zaštita od poplave u gradu Ogulinu, Centar za gospodarenje otpadom Babina Gora, Dodir civilizacija, državna imovina ( Poduzetnička zona Ogulin, Kompostana, bivša vojarna Sv. Petar, Odlagalište otpada Sodol, K. O. Sveti Petar).

Nakon prezentacije djelatnika Karlovačke županije, gradonačelnik Dalibor Domitrović u ime Grada Ogulina osobno je izvjestio nazočne o svim spomenutim točkama. Vezano uz pandemiju COVID-19, napomenuo je da je uspostavljen svakodnevni kontakt s ogulinskom bolnicom prema kojoj je izrealizirana pomoć u vidu dijagnostičkog uređaja kao i postupak nabave i montaže kontejnera za COVID odjel. Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja je preuzeo vođenje Gradskog Stožera CZ s ciljem što bolje komunikacije prema građanima i njegovog funkcioniranja.

Što se tiče projekata Grada Ogulina, gradonačelnik je istaknuo kako je trenutno aktualno njih 13 koji se sufinanciraju iz EU fondova u vrijednosti od 50 mil. kuna, a fokus im je na zelenom razvoju i digitalizaciji. 40 mil. kuna je vrijednost projekata koji se financiraju iz drugih izvora, a također su u provedbi, a svi projekti izvršavaju se svojom zadanom dinamikom, nema nikakvih problema u njihovoj provedbi te bi svi trebali biti izrealizirani u zacrtanim rokovima.

Na kraju kolegija doneseni su određeni zaključci u smjeru konkretnih aktivnosti koje će se poduzeti u smjeru rješavanja određenih stvari, a sve radi dobrobiti naših građana te da sve projekte uspješno privedemo kraju.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i gđa. Furdek Hajdin uzajamno su iskazali zadovoljstvo na odrađenom sadržajnom kolegiju i uzajamnoj suradnji, a svojim suradnicima poželjeli dobro zdravlje do idućeg susreta.

 

31

Lis