ogulin

Novosti

29

Kol

Kineski veleposlanik u posjeti Gradu Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

U srijedu, 24. kolovoza 2022. veleposlanik Narodne Republike Kine, Njegova Ekscelencija Qi Qianjin sa suradnicima je posjetio Grad Ogulin. U Gradskoj upravi razgovarao je sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, zamjenikom gradonačelnika Danielom Vukeljom te pročelnicama gradskih službi Dinkom Stipetić i Ivanom Salopek Šumonja. Teme razgovora su, prije svega, bile uspostava prijateljskih odnosa i suradnja na svim područjima, osobito u gospodarskom smislu.

I gosti i domaćini izrazili su zadovoljstvo današnjom posjetom, a posebno su zahvalili i g. Andriji Karafilipoviću, predsjedniku Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva, glavnom tajniku Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva, narodnom izaslaniku – veleposlaniku koji je svojim zalaganjem uvelike pridonio današnjem susretu.

Posjeta Ogulinu nastavljena je otvorenjem izložbe u Zavičajnom muzeju Ogulin „Kina u objektivu najpoznatijih kineskih fotografa“ uz 30. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, a koju do polovice rujna mogu pogledati i svi zainteresirani građani i posjetitelji.

U okviru posjete, delegacija je posjetila i proizvodni pogon najvećeg ogulinskog privrednog subjekta, tvrtku Bjelin, gdje je prezentiran proizvodni asortiman i tehnološki proces proizvodnje podnih obloga. Iako tvrtka Bjelin već plasira svoje proizvode na kinesko tržište, veleposlanik je ponudio pomoć i na tom području u budućnosti.

24

Kol