ogulin

Novosti

26

Srp

Kineska delegacija u Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

Jučer je gradsku upravu posjetila kineska delegacija iz grada Hongzhou s ciljem da uspostave prijateljske odnose s gradom Ogulinom i suradnju u kulturnom, sportskom i gospodarskom smislu.

Hangzhou je industrijski grad na istoku Kine, smješten u istoimenom zaljevu. U urbanom središtu živi 4,8 milijuna stanovnika, a s okolicom grad ima preko 9 milijuna stanovnika.

Zadnjih tisuću godina se svrstava među gospodarski razvijenije regije Kine, a posebno se brzo počeo razvijati od ’90.-tih godina prošlog stoljeća, najviše zahvaljujući razvoju tehnološkog i financijskog sektora. Danas mnogi tehnološki divovi, kao što je, primjerice, tvrtka Alibaba, u njemu imaju svoje sjedište.

Osim tehnologije i financija grad je poznat po razvijenoj medicini, farmaciji, industriji teške opreme i automobilskih komponenti, kućanskih uređaja i elektronike, telekomunikacija, kemijskoj industriji, biotehnologiji, a stoljećima je poznat po kvaliteti svile i posebnoj vrsti čaja koji raste na tom području.

Posjetitelje su se najviše dojmili Klek, Đulin ponor, jezero Sabljaci i općenito prirodne ljepote ogulinskog kraja. Najviše interesa su pokazali za suradnju na području turizma, pa su zatražili da se njihovom turističkom uredu dostave naši promotivni materijali. Nakon Ogulina delegacija je nastavila prema Plitvičkim jezerima.

 

25

Srp