ogulin

Novosti

05

Ruj

Izvješće sa 10. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

10. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina održana je 4. rujna 2018. u Velikoj dvorani  Gradske knjižnice i čitaonice. Na dnevnom redu bile su 24 važne točke za razvoj i funkcioniranje Grada Ogulina.

Na samom početku vijećnicima je prezentiran Plan gospodarenja otpadom Grada Ogulina za razdoblje 2018.-2023. godine, koji je izradila tvrtka Hidroplan iz Zagreba.
U Poduzetničkoj zoni prodana je  parcela tvrtki Metalika iz Ogulina koja proizvodi protupožarna i protuprovalna vrata. Jedina tvrtka iz Ogulina koja širi svoju proizvodnju i poslovanje prebacuje u Poduzetničku zonu Ogulin.
Vijećnici su dali suglasnost na  ulaganja u projekt Rekonstrukcije vatrogasnog i društvenog doma u Turkovićima, koji će se financirati iz sredstava Programa ruralnog razvoja. Vrijednost investicije je preko 3 milijuna kuna od čega je sudjelovanje Grada Ogulina 10 %, a Agencije za plaćanje u poljoprivredi 90 % prihvatljivih troškova.
 Drugi projekt za koji su suglasnost dali vijećnici je Izgradnja dječjeg vrtića na lokaciji Sveti Petar, prostor bivše vojarne Poredice. Vrtić će se graditi također iz sredstava Programa ruralnog razvoja , a vrijednost investicije je preko 9 milijuna kuna. Grad Ogulin osigurava 10 % sredstava.
Zakonska je obveza gradonačelnika izvijestiti Gradsko vijeće o polugodišnjem radu , kao i polugodišnjem izvršenju Proračuna Grada Ogulina. Aktivnosti gradonačelnika i njegovih suradnika, kao i pomoći države rezultirale su izvršenjem  Proračuna u visini od 65,32 % za razdoblje od 1. siječnja do 31. lipnja 2018. godine.
S obzirom na visoko polugodišnje izvršenje Proračuna, bilo je potrebno provesti i treće izmjene i dopune i uravnotežiti proračun S tim  u svezi mijenjali su se i prateći programi javnih potreba u kulturi, sportu, održavanju i gradnji komunalne infrastrukture, program korištenja sredstava legalizacije objekata, program potpora u poljoprivredi i potpora malom i srednjem poduzetništvu te utroška sredstava  šumskog doprinosa.
Vrijeme je proslave Dana Grada Ogulina te je u svezi s tim donesena odluka o dodjeli priznanja za stvaralački rad i priznanje za životno djelo. Dodijeljeno je pet priznanja za stvaralački rad : Društvu za sportsku rekreaciju, Ljiljani Ivković Kuglačkom klubu Željezničar – branitelj, mažoretkinjama Društva Naša djeca i obitelji Murati, a za životno djelo dodijeljeno je priznanje doktorici medicine specijalistici pedijatrije Zorki Erdelez Žgela.
Stupio je na snagu i novi Poslovnik o radu Gradskog vijeća Grada Ogulina , izmijenjena je odluka o visini naknade članovima Gradsko vijeća i radnih tijela i odluka o izboru članova Odbora za društvene djelatnosti.
Ponovno su raspisani izbori za vijeće Mjesnog odbora  Sveti Petar – Puškarići , koji se u nekoliko navrata poslije prvih izbora nije uspio konstituirati.

Karmela Matić

05

Ruj