ogulin

Novosti

23

Sij

Izbor najboljih u sportu grada Ogulina 2016.

  • Članak napisao/la, administrator

Svečanost je pozdravnim govorom otvorio predsjednik ŠZGO Darko Pribanić, a nazočnima se obratio i Želimir Feitl. Izbor najboljih sportaša nekad općine Ogulin, a potom Grada Ogulina obavlja se kontinuirano od 1981. godine, što znači da je ovo naš već 36. izbor i proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina.

{vsig}galerija161{/vsig}

Športska zajednica Grada Ogulina i ovaj puta birala je najbolje prema Pravilniku o izboru najboljih sportaša. Nakon što su klubovi – članice, poslali prijedloge za kandidate iz svojih redova u svih 9 kategorija, Športska zajednica je sve prijedloge obradila i sa glasačkim listićima poslala na 68 adresa. Najbolje u 2016. godini ovaj puta birali su: 38 sportskih udruga – članica naše Športske zajednice, 20 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, zatim 7 članova Izvršnog odbora Zajednice, te tri sportska novinara. Dakle, 68 izbornika za koje možemo reći da su vrlo objektivno sportsko izborno tijelo. Broj vraćenih i ispunjenih anketnih listića bio je vrlo dobar: točnije 43 ispunjena listića je vraćeno, što ovogodišnjem izboru najboljih u sportu Grada Ogulina daje posebnu objektivnost, vjerodostojnost i ozbiljnost. 

Najbolji sportaš je košarkaš Miljan Vorkapić, najbolja sportašica tenisačica Mia Jurašić, najbolji muški klub su tenisači Ogulina, a najbolji ženski – rukometašice Ogulina. Za najboljeg trenera izabran je Dubravko Dragičević iz Rukometnog kluba Ogulin, a za najboljeg sportskog djelatnika predsjednik Košarkaškog kluba Ogulin Boris Grgurić. Najbolji mladi sportaši su tenisač Dorian Salopek, košarkaš Mario Bekavac i rukometaš Relja Kojčin, a sportašice kuglačica Anamarija Grdić, tekvandoašica Venesa Bosilj i rukometašica Marija Herman.

Posebna priznanja za odlične svjetske rezultate Športska zajednica Grada Ogulina uručila je kuglačici Ivi Cindrić, rukometašu Luki Cindriću i sportašu-invalidu Miljenku Vučiću.

 

 

Darko Pribanić
fotografije: Radio Ogulin

 

20

Sij