ogulin

Novosti

27

Pro

Gradonačelnik zahvalio timu koji je izradio jaslice

  • Članak napisao/la, urednik

Kako bi im se zahvalio na iznimnom trudu i uloženom radu gradonačelnik Dalibor Domitrović je u svoj ured pozvao tim koji je izradio jaslice. Zahvalio je izrađivačicama i jednom izrađivaču te im je rekao kako su jaslice pravo remek-djelo, umjetnički rad, koji osim što je oduševio građane grada Ogulina, također je oduševio i brojne posjetitelje Ogulina.

Jaslice su postale iznimna atrakcija zanimljiva i državnim medijima, što je na državnoj razini donijelo medijsku pozornost gradu Ogulinu.

Zahvalio se ekipi izrađivačica i na širenju pozitivnog duha i blagdanskog ozračja te im je zaželio čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Posebnu zahvalu uputio je ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Blanki Poljak Franjković i voditeljici radionice Mariji Trdić Ćuk, a one su gradonačelniku i njegovim zamjenicima opisale tijek projekta od začetka ideje pa do realizacije.

Cilj je bio da ovaj Advent bude u znaku prirodnih materijala, pa je su svi ukrasi rađeni od prirodnih materijala; slame, drveta i kamena. Sudionicima tima su trebala više od dva mjeseca svakodnevnog rada kako bi izradile jaslice. Svaka slamka je morala najmanje tri puta proći kroz nečije ruke da bi danas mogli uživati u ovom umjetničkom djelu.

Za naredno razdoblje ova ekipa već osmišljava nove ideje i nova iznenađenja za građane Ogulina, a tijekom posjeta gradonačelnik je od njih dobio ručno izrađene poklone od prirodnih materijala.

 

 

27

Pro