ogulin

Novosti

13

Sij

Gradonačelnik studentima uručio stipendije za akademsku godinu 2022./2023.

  • Članak napisao/la, urednik

Kao šta je i ranije najavljeno, u petak, 13. siječnja 2023. godine u Velikoj vijećnici Gradske uprave Grada Ogulina dodijeljene su stipendije studentima za akademsku godinu 2022./2023.

Stipendije su dodijeljene u pet kategorija i to za stipendije za darovite studente I. godine studija te II. i viših godina studija, za STEM područja, deficitarna zanimanja i stipendije po osnovi slabijeg socijalnog stanja. Nakon šta su objavljene konačne rang liste uslijedilo je i potpisivanje ugovora o dodijeli stipendija sa ukupno 25 studenata kojima je, temeljem provedenog natječaja, dodijeljena stipendija Grada Ogulina. Studentska stipendija iznosi 132,72 eura/1.000,00 kuna mjesečno, a kod prve isplate mjesečnog iznosa stipendije isplatit će se i svi zaostaci od početka akademske godine.

Gradonačelnik je prilikom uručenja ugovora o dodijeli stipendije čestitao svim prisutnim studentima na dobivenim stipendijama Grada Ogulina, zanimao se za njihove studije i studiranje te im poželio uspjeh u daljnjem školovanju.

13

Sij