ogulin

Novosti

30

Stu

Gradonačelnik posjetio mobilnu izložbu „Euro na kotačima“

  • Članak napisao/la, urednik

Uvođenje eura 1. siječnja 2023. važan je korak za Hrvatsku, a kako bi se građani upoznali s novom valutom Vlada RH i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije provode kampanju za zamjenu hrvatske kune eurom.

Putujuća interaktivna izložba “Euro na kotačima” poseban je edukativni projekt u okviru kampanje – zahvaljujući njoj euro će “doputovati” na popularne gradske lokacije 27 gradova diljem zemlje, a multimedijski sadržaji posjetiteljima će pružiti relevantne informacije o uvođenju eura kao službene valute. Izložba je namijenjena svim uzrastima te nastoji edukacijom i objektivnim informiranjem predstaviti značenje uvođenja eura u osobnom i društvenom kontekstu, pri čemu je sadržaj projekta predstavljen na suvremen način, te upotpunjen interaktivnim igrama i kvizovima. Edukatori koji rade na izložbi su predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, a njihova je uloga odgovoriti na sva pitanja posjetitelja i pomoći im u prolasku kroz izložbu.

„Euro na kotačima“ boravi u našem gradu Ogulinu od 29. studenoga do 1. prosinca 2022. godine na parkingu u Strossmayerovoj ulici, a odaziv naših sugrađana do sada više je nego zadovoljavajući.

Mobilnu izložbu posjetio je i gradonačelnik Dalibor Domitrović, a pored edukatora dobrodošlicu su mu poželjeli i viceguverner Hrvatske narodne banke g. Bojan Fras, koji se pridružio HNB timu u Ogulinu, kao i bivši guverner HNB-a dr. Marko Škreb.

26

Stu