ogulin

Novosti

17

Sij

Gradonačelnik Domitrović posjetio prvu ogulinsku bebu rođenu u 2024. godini

  • Članak napisao/la, admin

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i ove godine posjetio je prvu ovogodišnju ogulinsku bebu koja je u ogulinskoj bolnici rođena u novogodišnjoj noći, 40 minuta iza ponoći. Dječak, maleni Matias Rendulić, prvo je dijete mame Sandre Kirasić i tate Danijela Rendulića.

Gradonačelnik je mladu obitelj posjetio u njihovom domu u Ogulinu, na Sv. Petru uručivši im prigodne poklone te je uz čestitke roditeljima na prinovi, malenom Matiasu zaželio mnogo zdravlja, veselja i sretno odrastanje.

Grad Ogulin, kako za malenog Matiasa, tako i za svako novorođeno dijete s područja grada Ogulina isplaćuje i novčanu naknadu za opremu novorođenog djeteta u iznosu od 700,00 eura. Grad Ogulin je u prošloj 2023. godini zaprimio ukupno 94 zahtjeva za naknadu za opremu novorođenog djeteta za što je iz gradskog proračuna izdvojeno ukupno 65.800,00 eura. Obzirom na prethodnu 2022. godinu kada je zaprimljeno 79 zahtjeva, broj zahtjeva se povećao za 15. Ovaj podatak raduje te je za istaknuti, a svakako potvrđuje odnosno pokazatelj je da se ide u dobrom smjeru.

Novčana naknada koju roditelji dobiju za novorođeno dijete je jedna u nizu mjera kojom roditeljima nastojimo olakšati i pružiti im potrebnu podršku.

16

Sij