ogulin

Novosti

22

Pro

Gradonačelnik Domitrović na prijemu kod biskupa

  • Članak napisao/la, administrator

U četvrtak 21. prosinca gospićko-senjski biskup Zdenko Križić održao je u biskupijskom ordinarijatu u Gospiću tradicionalno božićno-novogodišnje primanje za predstavnike županijskih i gradskih vlasti s prostora Gospićko-senjske biskupije. Uobičajeni je to prijem kod biskupa na kojemu  radost Božića biskup Zdenko Križić dijeli s ljudima.

 

Uz ličko-senjskog župana Darka Milinovića, na prijemu su bili nazočni  gradonačelnik  Gospića, Ogulina i  Senja, načelnici općina,   predstavnici policije i vojske i čelnici raznih institucija iz gospodarstva, kulture i društvenog života Biskupije. Uz biskupa Zdenka Križića  na prijemu je bio nazočan  i prvi gospićko-senjski biskup, monsinjor dr. Mile Bogović, biskup u miru i paroh pravoslavne crkve u Gospiću, otac Dragan.

Čestitajući Božić i novu godinu biskup Križić posebno se osvrnuo na stanje u Biskupiji i ulogu Caritasa u pružanju pomoći pojedinim župama u elementarnim nepogodama i potrebitim župljanima, te na sve veći trend iseljavanja što ugrožava opstanak nekih župa u Biskupiji. S obzirom na sve veći broj starih svećenika, plan Biskupije je izgraditi dom za svećenike kao i samostan sestara Karmelićanki  u Gospiću, što će dodatno obogatiti vjerski život u Biskupiji.

Karmela Matić

 

21

Pro