ogulin

Novosti

01

Vel

Gradonačelnik Domitrović i direktor APN-a Hristov potpisali predugovor za izgradnju POS-ovih stanova

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov u prostorima Agencije u Zagrebu potpisali su predugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području bivše vojarne Sveti Petar, u Poredicama.

Gradonačelnik Domitrović i direktor Hrastov iskazali su zadovoljstvo potpisanim predugovorom nakon čega slijede daljnje aktivnosti na realizaciji projekta, prije svega putem Ministarstva prostornog uređenje, graditeljstva i državne imovine osigurati APN-u vlasništvo nekretnine na kojoj će se izgraditi odnosno rekonstruirati stanovi  iz Programa POS-a, opremanje zemljišta komunalnom infrastrukturom koja dijelom već postoji na lokaciji, uređenje pristupne ceste, javnih površina, rasvjete i drugo, a za što će biti osigurana sredstva u proračunu.

Za kupnju stanova prema programu POS-a utvrđena je lista prvenstva na kojoj se nalazi 44 potencijalnih kupaca za stjecanje svoje prve nekretnine, ali interes zainteresiranih građana postoji i dalje.

Cilj ovog projekta je građanima omogućiti rješavanje stambenog pitanja kupnjom stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate. Rekonstrukcijom postojećeg objekta predviđa se oko 40 stanova različitih površina koji će biti smješteni u prizemlju i potkrovlju zgrade.

 

31

Sij