ogulin

Novosti

21

Pro

Gradit će se još jedan dječji vrtić

  • Članak napisao/la, admin

Grad Ogulin je uspješno prijavio izgradnju još jedne zgrade dječjeg vrtića na natječaj za financiranje. Izgradnja zgrade je prijavljena na Poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja, a jučer je prestigla obavijest da je projektni prijedlog uspješno prošao sve provjere te je odobren za financiranje.

Ukupna bespovratna sredstva projekta iznose 1.299.624,00 eura, koliko iznosi i sama vrijednost projekta. Prema tome projekt je financiran u 100%-tnom udjelu iz EU fondova, što znači da neće biti financijskog opterećenja za građane Ogulina.

Cilj projekta je riješiti problem nedovoljnih kapaciteta vrtića. Naime, iako je nedavno izgrađena nova zgrada dječjeg vrtića, čime su kapaciteti udvostručeni, pa trenutno vrtić pohađa 303 djeteta, još uvijek je oko 40 djece ostalo neupisano.

Ovim projektom izgradit će se nova zgrada dječjeg vrtića uz postojeći objekt na području bivše vojarne Poredice u Svetom Petru. Građevinska čestica na kojoj će se graditi novi vrtić ima površinu od 9.802 m² i nalazi se na istočnom dijelu postojeće čestice vrtića. Novo projektirani vrtić koristit će zajedničke i centralne sadržaje postojećeg vrtića s kojim je funkcionalno i organizacijski povezan. Projektom je predviđena izgradnja vrtića s osam (8) novih jedinica – dnevnih boravaka.

Dogradnjom postojećeg vrtića u dječjem vrtiću Bistrac neće se mijenjati postojeće ustrojstvo i upravljanje vrtićem.

21

Pro