ogulin

Novosti

02

Lis

Grad Ogulin raspisao Javni poziv za udruge u području kulture i tehničke kulture za 2024. godinu

  • Članak napisao/la, admin

Grad Ogulin objavio je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2024. godinu. Radi se o programima, projektima i manifestacijama koje provode organizacije civilnog društva na području grada Ogulina i od interesa za grad Ogulin.

Financirati odnosno sufinancirati će se programske djelatnosti udruga iz područja njegovanja tradicijske kulture, poticanja i organiziranja tradicionalnih manifestacija, promicanja kulture raznim kulturnim i društvenim manifestacijama, međužupanijske i međunarodne kulturne suradnje od interesa za Grad, glazbene i glazbeno-scenske djelatnosti, knjižne i nakladničke djelatnosti, kazališne djelatnosti, likovne i izložbene djelatnosti, scenske djelatnosti (dramske umjetnosti, plesa i pokreta), zaštite i očuvanja kulturnih dobara, njegovanja kulture nacionalnih manjina, tehničkog stvaralaštva i sudjelovanje na sajmovima i izložbama. Ukupni procijenjeni iznos planiranih sredstava za projekte koji će se raspodijeliti prijaviteljima koji udovolje uvjetima i kriterijima Poziva te podnesu najkvalitetnije prijave, iznosi 52.000,00 eura i to za kulturu 45.000,00 eura, a za tehničku kulturu 7.000,00 eura. Planira se financirati između 20 i 25 programa. Najniži iznos financijske potpore koji se putem ovog Javnog poziva može dodijeliti je 500,00 eura, a najviši iznos je 8.000,00 eura za kulturu te 7.000,00 eura za tehničku kulturu.

Prijave se podnose do ponedjeljka 30. listopada 2023. godine i to isključivo u elektronskom obliku putem aplikacije SOM Natječaji, a svi detalji ovog Javnog poziva nalaze se na poveznici:

https://www.ogulin.hr/wp-content/uploads/2023/10/Javni-poziv-za-predlaganje-programa-javnih-potreba-u-kulturi-i-tehnickoj-kulturi-za-2024.pdf

29

Ruj