ogulin

Novosti

11

Svi

Društvo Naša djeca Ogulin na 20. Smotri dječjeg stvaralaštva u Našicama

  • Članak napisao/la, administrator

U programima Smotre sudjelovalo je mnogo sudionika, i to: 455 djece članova recitatorskih, scenskih, lutkarskih, likovnih, glazbenih i plesnih skupina, 176 djece izvođača u programu otvaranja i zatvaranja, 46 djece domaćina u obiteljima, te 115 odraslih voditelja, volontera i aktivista.

{vsig}galerija132{/vsig}

U petak, 6. svibnja 2016. godine otvorena je likovna izložba u Hotelu Park Panolija Našice, nakog čega je uslijedilo i svečano otvorenje Smotre u Domu kulture Našice.

Društvo Naša djeca Ogulin sudjelovao je na Smotri u subotu, 7. svibnja 2016. godine. Za Smotru smo prijavili radio emisiju ”Dječja prava u Dječjem forumu Klek Ogulin“ Dječjeg gradskog vijeća i nastup solo mažoretkinje Paule Vučić.

Na put je krenulo ukupno 3 voditelja i 6 djece; predsjednica DND – a Ljiljana Kaurić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Anđelka Salopek, vijećnice Monika Grdić i Darija Franjković, voditeljica Dječjeg foruma Klek Kristina Sušanj, forumašice Jelena Salopek i Ira Miletić, pomoćna trenerica mažoretkinja Marija Ceranić i Paula Vučić.

Djeca su se predstavila svojim recitacijama, lutkarskim i scenskim igrama, suvremenim, klasičnim, narodnim i mažoret plesom te vokalnim izvedbama.

Nakon programa djeca su sudjelovala u radionici gline, na pozornici pored prekrasnog Dvorca Pejačević, a voditelji su za to vrijeme sudjelovali u razgovoru i osvrtu na program Smotre s članovima Stručne komisije za praćenje cijelog programa.

Komisija je veoma zadovoljna radio emisijom DGV – Ogulin, te je posebno pohvaljen solo nastup mažoretkinje Paule Vučić i njene voditeljice Marije Ceranić.

Organiziran je zajednički turistički obilazak Našica, te smo s našim dragim prijateljima iz DND – a Koprivnice posjetili Zoološki vrt Bizik u kojem se nalazi preko 90 vrsta ptica i životinja te je jedan od hrvatskih privatnih zooloških vrtova.

Vratili smo se kući u večernjim satima puni dojmova i novih prijateljstava. Veselimo se slijedećoj Smotri koja će se održati u Poreču.

 

Kristina Sušanj

 

10

Svi