ogulin

Novosti

13

Sij

Dovršena zgrada DVD Turkovići

  • Članak napisao/la, urednik

S danom 4. siječnjem izvršena je primopredaja objekta DVD Turkovići od strane izvođača tvrtke Montel d.o.o. prema naručitelju radova Gradu Ogulinu. Danas je gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima obišao objekt kako bi se uvjerio u kvalitetu izvršenih radova.

Radove je izvodila tvrtka Montel d.o.o. koja, iako nije registrirana u Ogulinu nego u Zagrebu, zapošljava radnike s područja Ogulina. Pri provedbi projekta nikakvih većih problema niti zastoja u odnosu na planirane rokove nije bilo.

Vrijednost rekonstrukcije zgrade DVD-a iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega 85% prihvatljivih troškova je sufinancirano iz EU fondova.

Osim što su na projektu bili zaposleni radnici s područja Ogulina projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima sa sobom donosi i 3 nova radna mjesta.

Nadzorni inženjer, Dragomir Jakšić, je ispred tvrtke Nadra d.o.o. koja je vršila nadzor radova pohvalio izvođača, naglasivši kako je objekt rekonstruiran iznimno kvalitetno i unutar rokova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je izjavio kako ovakvi projekti, koji su uz to sufinancirani iz fondova EU, su najbolja mjera protiv gospodarske krize jer u krizi je bitno poduzetnicima dati posao kako bi mogli zadržati radnike. Uz to uza sebe vežu određeni broj obrta koji su im logistička potpora. Također je zadovoljan realizacijom projekta koja je tekla glatko pa niti izvođač niti voditelji projekta a niti nadzor nisu imali potrebu dolazili mu s problemima koje je trebalo rješavati.

Tvrtka Montel je izvođač na dječjem vrtiću gdje se radovi također odvijaju bez većih problema.

 

 

12

Sij