ogulin

Novosti

25

Lis

DND Ogulin na Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču

  • Članak napisao/la, administrator

DND Ogulin na Smotri dječjeg stvaralaštva u Poreču

U Poreču je proteklog vikenda, pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece” održana 21. Smotra dječjeg stvaralaštva djece u Društvima Naša djeca, na kojoj je sudjelovalo preko 640 djece i voditelja iz 20 gradova cijele Hrvatske u kojima djeluju društva. 

Smotra je prezentacija godišnjih rezultata dječjih kreativnih aktivnosti iz područja likovne, dramske, plesne i glazbene umjetnosti te tehničkih, informatičkih i ekoloških ativnosti za djecu. Ove godine iz DND-a Ogulin prijavili smo za Smotru nastup mažoretkinja, monolog te izložbu na temu Bajkoviti Ogulin. 

{vsig}galerija197{/vsig}

Izložba dječjih radova te program svečanog otvorenja Smotre održano je u petak na pozornici Kazališne dvorane Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a prezentacija aktivnosti djece održana je u subotu. U programu smo mogli pogledati 28 različitih nastupa, koji nisu natjecateljskog karaktera, ali kojeg procjenjuje stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i Eugen Vrzić likovni umjetnik. 

Nastup naših mažoretkinja kadetskog tima te monolog, u dramskom izričaju, kojeg je izvela Gabrijela Ivanjko, oduševili su članove stručnog povjerenstva, koji su izrazili zadovoljstvo i pohvalili rad i trud naše djece i voditelja s napomenom da se vidimo i iduće godine.  

Završna priredba Smotre održana je u nedjelju prijepodne, a osim nastupa domaćini su organizirali sastanak za voditelje i predsjednike Društava, a za djecu kreativnu radinicu izrade istarske etno lutke te turistički obilazak lijepog Poreča. 

Više o samoj Smotri sa fotografijama pogledajte na stranicama Društva Naša djeca Ogulin www.dnd-ogulin.hr.

Ljiljana Kaurić 

 

25

Lis