ogulin

Novosti

18

Stu

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

  • Članak napisao/la, urednik

Već tradicionalno, na Trgu hrvatskih rodoljuba u Ogulinu, u večernjim satima 17. studenog, nakon služene Svete mise u Crkvi Svetog Križa, obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na 30. obljetnicu, svi okupljeni, s tugom i ponosom, mislima su bili uz Vukovar, grad heroj, simbol junaštva i hrvatske slobode, vječnog podsjetnika na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

Naši mladi župljani sa kapelanom Brunom Livakovićem slavili su Vukovar u pjesmi, nakon čega je uslijedio blagoslov župnika Nikole Prše.


Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenikom Danielom Vukeljom i predsjednikom Gradskog vijeća Marinkom Hermanom držali su vukovarski lampion u obliku vukovarskog vodotornja koji su sa ostalim svijećama, uz udruge proistekle iz Domovinskog rata i okupljene građane zapalili u spomen na stradanja Vukovara i time odali počast svim žrtvama u obrani Domovine.

U paljenu svijeća i odavanju počasti okupljene je pratio glas Siniše Glavaševića i njegove „Priče iz Vukovara“ i projekcija Vukovarskog vodotornja sa Frankopanskog kaštela koju su izradili mentori, volonteri i polaznici modula STEM bajka.

17

Stu