ogulin

Novosti

14

Ruj

Dan Grada Ogulina i blagdan Uzvišenja Svetog Križa

  • Članak napisao/la, urednik

14. rujna 2020. godine obilježen je 520. rođendan našeg grada. Uz mnoštvo sadržaja, aktivnosti i događanja u tjednu koji je prethodio, proslava je zaključena polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba, otkrivanjem ploče s imenovanjem Dvorana Ivica Cindrić Piva pri OŠ I. B. Mažuranić, u spomen na prvog hrvatskog branitelja ogulinskog područja i to prema odluci gradonačelnika grada Ogulina Dalibora Domitrovića.


Uslijedila je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama i sa smanjenim brojem uzvanika, kojom je predsjedavao Marinko Herman na kojoj su dodijeljena priznanja za životno djelo i stvaralački rad, a gradonačelnik Dalibor Domitrović u svom govoru osvrnuo se na brojne projekte koji su u provedbi i koji kreću u realizaciju.


U ime Karlovačke županije čestitku je uputila zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek Hajdin.

U 18.30 sati u župnoj crkvi Svetog Križa, u nazočnosti svećenika ogulinskog dekanata i našeg novog župnika vlč. Nikole Prše kao i gradonačelnika i njegovih zamjenika, proslavljen je blagdan Uzvišenja Svetog Križa.

 

 

14

Ruj