ogulin

Novosti

25

Ruj

CRO Race 2023 – Peta etapa prolazi Ogulinom

  • Članak napisao/la, admin

Osmu godinu hrvatskim će se cestama voziti međunarodna profesionalna biciklistička utrka CRO Race na kojoj će sudjelovati dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Ove godine Hrvatska će bicikliste ugostiti u razdoblju od 26. rujna do 1. listopada te ćemo im kroz šest etapa imati priliku predstaviti prirodne i kulturne ljepote naše zemlje, promičući istovremeno biciklizam i turistički potencijal Hrvatske.

Peta etapa utrke prolazi područjem našeg grada Ogulina dana 30. rujna 2023. godine, subota – start je iz Crikvenice pa na trasu Jasenak, Bjelsko, Puškarići, Ogulin, Josipdol, Tounj, Generalski, Zvečaj, Duga Resa, Žakanje, s ciljem u Ozlju.

Prolazak kroz centar grada planiran je oko 12,00 sati.

Za vrijeme utrke bit će na snazi privremena prometna regulacija pa pozivamo sve sudionike u prometu koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Utrku je u prijašnjim izdanjima pratio veliki broj građana kao i djece iz obrazovnih institucija, što odašilje lijepu sliku u javnosti. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane i pravne subjekte da uz trasu utrke pozdrave bicikliste i uljepšaju dojam o utrci, našoj lijepoj zemlji te ponajprije našem gradu Ogulinu i na taj način doprinesu scenografiji koju ovaj događaj odašilje u svijet.22

Ruj