ogulin

Novosti

05

Srp

25. Obljetnica ustrojavanja bataljuna „Klek“

  • Članak napisao/la, administrator

Proslavu je svojim dolaskom uveličao i ministar branitelja Tomo Medved. Osim ministra, 25. obljetnici bataljuna „Klek“ nazočili su župan Ivan Vučić, gradonačelnik Jure Turković, izaslanik Ministarstva obrane i Oružanih snaga Zoran Lipošćak, predsjednik Udruge ZNG Klek, Ivica Puškarić, predsjednik Udruge veterana 143. brigade Željko Lipošćak, ratni zapovjednik bataljuna Klek, Milan Poljak, načelnici općina Josipdol i Saborsko Zlatko Mihaljević i Marko Bićanić, predsjednici i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici vojske i policije te mnogi ugledni gosti.

{vsig}galerija141{/vsig}

U župnoj crkvi sv. Jurja služena je misa nakon koje je na stadionu NK Mladost održano postrojavanje postrojbe uz prigodni program i pozdravne riječi uzvanika. Ratni zapovjednik bataljuna „Klek“, Milan Poljak, podsjetio je u svom govoru na vrijeme nastanka bataljuna i činjenicu koliko su u ona ratna vremena zajedništvo i volja da se obrani domovina, bili važni. Ulaskom u stroj ogulinskog bataljuna „Klek“ ZNG, svaki pojedinac je bio spreman i svjestan svoje uloge u tom trenutku, spreman dati svoj život, a što se potvrdilo davanjem prisege.

U ime Grada Ogulina, prisutnim uzvanicima obratio se gradonačelnik Ogulina Jure Turković koji se također zahvalio svima i podsjetio na važnu i odgovornu ulogu svakog vojnika. Svoje čestitke svim pripadnicima bataljuna Klek i njihovim obiteljima uputili su i župan Ivan Vučić, pukovnik Zoran Lipošćak te ministar Tomo Medved, koji su svojim prisustvom uveličali 25. obljetnicu ustrojavanja.

Nakon postrojavanja i obraćanja gostiju, održana je svečana sjednica Udruge na kojoj su dodijeljena priznanja i zahvalnice.

Tekst: Grad Ogulin
Fotografije: Foto Miro

30

Lip