Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Narodne novine su 9. siječnja objavile Odluku Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojom se definira redoslijed zatvaranja odlagališta u Republici Hrvatskoj. Ovom odlukom se većina odlagališta u Republici Hrvatskoj zatvara. Međutim, na zadovoljstvo građana Ogulina i okolice među njima nije i odlagalište Sodol koje će ostati otvoreno do pokretanja CGO Babina Gora.Da se Sodol našao na listi odlagališta koja se zatvaraju, kako je bilo planirano prvotnim planom, otpad iz Ogulina bi se morao odvoziti u Rijeku na CGO Marišćina, što bi koštalo između 150 i 200 eura po toni, a to znači da bi se građanima računi za odvoz otpada povećali barem dvostruko u odnosu na sadašnje nove cijene.

Zatvaranje odlagališta Sodol bilo je od strane ministra Tomislava Ćorića najavljeno još u siječnju prošle godine, na sastanku s čelnicima gradova i općina Karlovačke županije održanom u Karlovcu. Odmah nakon tog sastanka gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović je poduzeo niz aktivnosti kako do toga ne bi došlo, što je u konačnici urodilo plodom.

Gradonačelnik je održao niz sastanaka s projektantima, inspektorima te u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, u Ogulinu i u Zagrebu. Upućeni su brojni dopisi prema fondu, ministarstvu i ministru Tomislavu Ćoriću kojima se obrazlože nužnost da se odlagalište Sodol zadrži i posljedice ako se ono zatvori. Naime, na ovo odlagalište svoj otpad ne odlažu samo žitelji Ogulina, već i susjednih općina Josipdola, Saborskog i Plaškog, a nakon zatvaranja drugih odlagališta u Republici Hrvatskoj za očekivati je da će se broj korisnika, općina i gradova koji će otpad dovoziti ovamo, još povećati. Svima njima bi se cijena zbrinjavanja otpada drastično povećala jer bi otpad morali voziti na CGO Marišćina u Rijeci ili još i dalje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i ministar Tomislav Ćorić prepoznali su značaj ovog odlagališta i gradonačelnikove argumente. Na zadovoljstvo gradske vlasti i žitelja Ogulina i okolice izmijenili su prvotni plan te su odlagalištu Sodol odlučili dozvoliti nastavak rada.

Google

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik