Osnovna škola Josipdol
Osnovna škola Josipdol

Počeci školstva na području koje obuhvaća Osnovna škola Josipdol datiraju iz davne 1773. godine, kada je započela organizirana nastava u Tounju. U jednom pisanom izvješću iz 1806. spominje se da školu u Josipdolu vode vojni dočasnici te se to može uzeti kao početak školstva u Josipdolu. 

U organizacijskom smislu počeci Škole započinju ujedinjenjem samostalnih osmogodišnjih škola: Josipdol, Tounj i Oštarije te četverorazrednih: Modruš, Modruška Munjava, Modruški Sabljaci, Trojvrh, Cerovnik, Vojnovac, Carevo Polje, Skradnik, Kamenica Skradnička, Tržić Tounjski, Rebrovići i Otok Oštarijski.

Tada je škola brojila 890 učenika i 47 razrednih odjela, dok 2002./03. školu pohađa 470 učenika raspoređenih u 29 razrednih odjela.

Uz matičnu školu u Josipdolu, osmorazredna nastava se izvodi i u zgradama područnih škola u Oštarijama i Tounju, dok se u svim drugim zgradama izvodi četverorazredna nastava.

Tijekom vremena, uvjetovano demografskom situacijom, zatvorene su škole u Trojvrhu, Tržiću Tounjskom, Rebrovićima i Modruškim Sabljacima. Škola u Otoku Oštarijskom novim teritorijalnim preustrojem pripala je Prvoj osnovnoj školi Ogulin, a škole u Cerovniku i Kamenici zatvorene su zbog ratnog djeloavnja. Škola Vojnovac tijekom rata bila je okupirana, a odmah poslije rata Općina Josipdol djelomično ju je obnovila te danas radi.

Ulaz u zgradu škole Josipdol
Ulaz u zgradu škole Josipdol


Nastava je osuvremenjena nabavkom nastavnih sredstava i pomagala te informatičke opreme. Škola posebnu pažnju posvećuje informatičkom obrazovanju, učenici su vrlo uspješni u vannastavnim i vanškolskim aktivnostima, veliki broj učenika sudjeluje na smotrama i natjecanjima gdje postižu zapažene rezultate.

 

Ravnateljica osnovne škole Josipdol je Zorica Jurašić, dipl. učiteljica

Osnovna škola Josipdol
Karlovačka 17
47303 JOSIPDOL
Tel.: 047 581 112

Google

Popularno

 

Zbog lošeg vremena odgađa se

obilježavanje Dana obitelji.

 

OBJAVA BIRAČIMA

 

GODIŠNJI PLAN natječaja u 2019. godini za financiranje programa organizacija civilnog društva - tablični prikaz

Projekt Susret s rijekomJavni poziv 23. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo 2019.

 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza