Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

U Europskom tjednu kretanja, Društvo Naša djeca Ogulin i Grad Ogulin organizirali su Bicikličokoromobilijadu koja se održala u nedjelju 21. rujna 2014.Natjecatelji su nastupili u kategorijama: bicikli, romobili i role za djecu starosti do 15. godina. Svi natjecatelji su dobili čokoladu i pohvalnicu, a pobjednici i nagradu.


Društvo Naša djeca Ogulin i Grad Ogulin bili su ove godine uključeni u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, koji se kod nas u gradu obilježava od 2010. godine, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Prvenstveno se tu misli na poticanje javnog prijevoza, prijevoza biciklom i pješačenja, ograničavanje pristupa vozilima u uža gradska središta, korištenje čistih goriva, sporta, rekreacije i promicanje životnih stilova koji su manje ovisni o automobili.
Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Naše ulice – naš izbor!“.

Popularizirajući te vrijednosti, u nedjelju 21. rujna, po prekrasnom i sunčanom danu, na školskom igralištu OŠ Ivane Brlić Mažuranić organizirana je i održana već tradicionalna i uvijek dobro prihvaćena akcija DND-a poznata BICIKLIČOKOROMOBILIJADA.

 

Riječ je o natjecanju učenika po kategorijama vrtićke i osnovnoškolske dobi u vožnji spretnosti i brzine u raznim prometalima: biciklima, rolama i romobilima. Svaki sudionik dobiva Sjećanje za uspješnu vožnju te čokoladu, a najuspješniji i nagrade. U zabavnom programu nastupile su Ogulinske mažoretkinje, a veliku pomoć u organizaciji imali smo od djelatnika Policijske postaje Ogulin i Auto škole Belaks Ogulin.
Zahvalu upućujemo svim volonterima Društva, kao i sponzorima na pomoći oko organizacije: OŠ Ivana Brlić Mažuranić, Stambeno komunalno gospodarstvo, caffe bar Bonaca, Korekt d.o.o., te Radio Ogulin.

Rezultati:
I kategorija predškolci: bicikli Filip Franjković, romobil Ivan Turkalj, role Paula Prebežić.
II kategorija, učenici I i II razreda osnovnih škola: bicikli Venijo Verić, romobil Rea Turković.
III kategorija, učenici III i IV razreda: bicikli Karlo Magdić, romobil Dražen Grgurić i role Vanessa Bosilj.
IV kategorija, učenici V i VI razreda: bicikli Mateo Sopek i role Daria Franjković. 

Ljiljana Kaurić

 

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik