Link Klinci Ogulinci   -  https://sites.google.com/site/klinciogulinci/home 

Najnovijom pjesmom (prosinac 2005.) Sretan Božić i Nova godina, Klinci Ogulinci svima u gradu, a posebno djeci, još jednom daruju glazbenu čestitku povodom nadolazećih blagdana!

Dječji pjevački zbor Klinci Ogulinci započeo je s radom u mjesecu studenom, 2004. godine. Zbor okuplja djecu starije predškolske i školske dobi, a trenutno (1. prosinca 2005.) broji 50 – ak članova. Voditeljica zbora je Dijana Franić, dipl. učiteljica koja radi u Prvoj osnovnoj školi.

Počeci zbora vezani su uz Društvo Naša djeca u Ogulinu a danas djeluje kao samostalna udruga u gradu.

Ideji osnutka zbora pridonijela je potreba da se djeci grada Ogulina ponudi još jedna aktivnost kroz koju bi se djeca istovremeno družila, učila i poticala na kreativno izražavanje plesom, igrom i naravno, pjesmom.

 Klinci Ogulinci
Klinci Ogulinci - 2005. godine


Premijernom izvedbom njihove prve pjesme istoimene zboru, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Klinci Ogulinci predstavljaju se gradu, a djeci poklanjaju božićno – novogodišnji poklon u obliku pjesme, koju danas prepoznaje većina ogulinskih mališana, a i onih malo starijih.

Kontinuiranim radom kroz samo godinu dana došli su do autorskih pjesmama, od kojih su neke i studijski snimljene, a većinom pjevaju o ljepotama i simbolima grada Ogulina, Frankopanskoj kuli, planini Kleku, Crkvi sv. Križa, Đulinom ponoru, Jezeru Sabljaci, Bjelolasici, Ivaninim bajkama…, no ima i onih, tipično s dječjom tematikom.

Zbor, iako tek na početku, pokazatelj je da se u našem gradu njeguje pjevanje i ljubav za pjesmu još od najranijih dana, a pjesmama o gradu istovremeno se u djeci budi osjećaj ljubavi i privrženosti rodnom kraju i njegovim ljepotama.

Voditeljica zbora, Dijana Franić, naglašava kako se nada da će se kroz veselu dječju pjesmu o Ogulinu čuti i van samoga grada, a tome bi svakako pridonijelo izdavanje CD-a, što će, nadamo se, biti uskoro, uz potporu grada Ogulina.

Na svečanoj sjednici gradskog poglavarstva povodom obilježavanja Dana grada Ogulina, u kino- dvorani Pučkog otvorenog učilišta 14. rujna 2005.god., Klinci Ogulinci pretpremijerno su izveli dvije novije pjesme posvećene gradu, a to su Crkva sv. Križa i Čarobni grade. Tekst za obje pjesme napisala je prof. Andreja Popović a uglazbila ih je Dijana Franić. Aranžman za pjesme napravio je Robert Grubišić.

Pjesma Crkva sv. Križa premijerno je izvedena i u našoj župnoj crkvi 18. rujna 2005. na dječjoj misi, a emitirana je i u programu Hrvatskog katoličkog radija. Solistica u pjesmi je Karla Tripalo, učenica, V.r. Prve osnovne škole Ogulin.

Početkom listopada 2005. godine, Klinci Ogulinci su snimili i spot za pjesmu Nije lako biti dijete, kojom se natječu u finalu za najbolju dječju pjesmu u 2005. Solistica u pjesmi je Lucija Vuković, učenica VI. r. Prve osnovne škole.

 

Poslušajte pjesme:

- Sretan božić i Nova godina (MP3 format - 2,3MB), Lana Dešman (4. god), tekst i glazba Dijana Franić

- Sretan božić i Nova godina (MP3 format - 2,3MB), Lucija Božičević (10. god), tekst i glazba Dijana Franić

- Pjesma o Ivani  (MP3 format - 5,2MB), Solistica Lea Tripalo, Tekst: Ljiljana Ivković, Glazba: Dijana Franić, Aranžman: Robert Grubišić, Izvodi Dječji pjevački zbor Klinci Ogulinci

 

Dijana Franić, 098 913 2501

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza