Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

 {youtube width="510" height="410"}DDMvXqGaYKY{/youtube}

Jutarnjim misama svečano je i dostojanstveno u župi Sv. Križa obilježena Nedjelja Muke Gospodnje.


Po prvi puta zadnjih desetljeća obnovljena je tradicija da se maslinove grančice blagoslivljaju u dvorištu Frankopanskog kaštela odakle se uz svečani ophod uputilo u župnu crkvu kroz gradski park i uže središte grada.

 

Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje

U procesiji su uz stotine Ogulinaca sudjelovali članovi KUD-a Klek u narodnim nošnjama dok su liturgijsko pjevanje kao i muku Gospodnju pjevali članovi velikog župnog zbora.

Predvoditelj misnog slavlja župnik i dekan ogulinski mr. Tomislav Rogić a u svojoj propovijedi je poručio: „Lukino evanđelje o Muki Gospodnjoj bilježi potresne  Isusove riječi-ovo činite meni na spomen kao i riječi s križa Bože oprosti im jer ne znaju što čine.“

 

Cvjetnica - Nedjelja  Muke Gospodnje

 

Veličina ljubavi otkriva se preko žrtve u čemu je i misterij života. Životne mijene i muke moguće je živjeti ako gledamo križ i božju ljubav koja sve pobjeđuje, svemu se nada i sve podnosi. Put od Brda preobraženja do brda Kalvarije otkriva Kristov put kao čovjeka ali i sina božjega.

Isusova muka i smrt postaju glavna motivacija i snaga za naše preobraženje. Ako ne znamo trpjeti znači da ne znamo i ljubit, zaključio je propovjednik Rogić. (Zvonko Ranogajec)

Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik