Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

18 godina od tragičnog pada Saborskog

Danas je obilježena tragična 18. godišnjica  pada herojskog Saborskog. Kod spomenika žrtvama agresije, kod ranjene golubice, odali su počast svim stradalim mještanima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, delegacije Saborskog, Karlovačke županije, Grada Ogulina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i susjednih općina.


Saborčani su u neprijateljskom okruženju bili nekoliko mjeseci sve do svog tragičnog pada u noći 12. na 13. studenoga 1991. kada je dio mještana s braniteljima izbjegao spašavajući goli život. Tada su u mjesto ušli pobunjeni Srbi iz Plaškog i Ličke Jasenice i sve porušili do temelja, masakrirali i poubijali preostalo civilno stanovništvo koje se nije uspjelo spasiti bježanjem u šume Kapele.

18 godina od tragičnog pada Saborskog

 

Srpski agresori poubijali su civile kasnije pronađene u masovnoj grobnici, a tijekom rata život je izgubilo blizu stotinjak vojnika i civila Saborskog. Žrtve Saborskog za nastanak samostalne Republike Hrvatske dale su najveći dar, svoj život, a mnogi i dio tijela.

Oko spomenika u središtu Saborskog okupili su se predstavnici Općine i mještani, predstavnici Karlovačke županije, gradonačelnik Grada Ogulina Nikola Magdić sa zamjenicima Tonom Radočajem i Vladimirom Kubelkom, načelnik policije Marinko Herman, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici HVIDRE i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te mališani iz osnovnih škola Saborsko i Plaški gdje su položili vijence i zapalili svijeće.


18 godina od tragičnog pada Saborskog

 

Načelnica Općine Saborsko Đurđica Špehar u prigodnom obraćanju pozdravila je sve uvažene goste iz Županije i Grada Ogulina i sve ostale nazočne predstavnike koji su se odazvali na poziv Općine za obilježavanje tragičnog stradanja prije 18 godina. Okupljenima se obratio i predsjednik HVIDRE Nikola Hodak podsjećajući na sva događanja u prethodnih nekoliko mjeseci prije pada Saborskog.

 

18 godina od tragičnog pada Saborskog

Za sve poginule i umrle branitelje i mještane, župnik fra Slavko Antunović predvodio je molitvu i služio svetu misu u župnoj crkvi Svetoga Ivana Nepomuka  u Saborskom.

Ponovo pročitajte članak s 15 godišnjice pada Saborskog >>>>


Ivan Puškarić, Karmela Matić, Zvonko Ranogajec i Radio Ogulin 
Google
 

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik