Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

U mjestu Trentino u Italiji od 17. do 23. rujna održano je Svjetsko prvenstvo u ribolovu umjetnom muhom. Na ovom prestižnom natjecanju nastupila je i reprezentacija Hrvatske u čijem sastavu su sudjelovali ribiči ŠRD Ogulin i to Marko Puškarić kao kapetan reprezentacije te Miroslav Katičić i Oliver Šimić kao članovi. Osim njih u ekipi su sudjelovali Joško Šuća i Jure Šuća, članovi ŠRD Cetina iz Sinja. U posljednji trenutak od nastupa je zbog teške bolesti u obitelji morao odustati Marinko Puškarić, član ŠRD „Ogulin“.


Nastup na prvenstvu je odrađen korektno. međutim krajnji rezultati niti ekipno niti pojedinačno nažalost nisu bili dobri što je posljedica neredovitosti nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima te nedostatka sredstava i sponzora za kvalitetne pripreme i nabavu opreme i pribora.

U ekipnom poretku reprezentacija je zauzela 24. mjesto od 28 timova, a u pojedinačnoj konkurenciji naši natjecatelji su plasirani od 77. mjesta na niže od ukupno 148 natjecatelja. Naši predstavnici dali su sve od sebe i časno predstavljali HŠRS i svoju zemlju, međutim nedostatak iskustva (trojica članova reprezentacije su debitanti na velikim natjecanjima) i sportske sreće za posljedicu su imali ovakve rezultatima. Ipak, nastup je obilježen izuzetno pozitivnim ozračjem, suradnjom i zajedništvom članova tima koji su dijelili iskustva i opremu. Naši ribiči su od iskusnijih i boljih reprezentacija imali prilike usvojiti nove tehnike i trendove tako da možemo očekivati da će u budućnosti na ostvarivati bolje rezultate.

Naši reprezentativci su ovu priliku iskoristili kako bi promovirali hrvatske ribolovne vode kod ostalih sudionika prvenstva. Primijećen je velik interes za fly fishing (mušičarenje) u Hrvatskoj u vrijeme ljetnih godišnjih odmora kada mnogi od njih s obiteljima ljetuju na Jadranu i planiraju dolazak na način da im obitelj provodi odmor na obali dok oni dio vremena obilaze naše rijeke i jezera i uživaju u ribolovu.

Za Ogulin je ovo dobra prilika da se nametne kao primamljiva mušičarska destinacija jer je geografski smješten između svjetski poznatih rijeka; Gacke na kojoj se lovi pastrva i Kupe i Kupice na kojima je ciljana riba lipljen. Obzirom da su ogulinske vode poznate i po pastrvi i po lipljenu to otvara mogućnost da se privuku ljubitelji ribolova na obje ove vrste na istom mjestu, na ogulinskim rijekama.

Članovi ŠRD Ogulin se zahvaljuju svim sponzorima i donatorima bez kojih njihov nastup ne bi bio moguć, a koji su prepoznali priliku za promociju grada Ogulina i republike Hrvatske, te potencijal mušičarenja kao sporta u razvoju turizma i humano ekološkog odnosa prema planinskim rijekama i životu u njima.

Sponzori reprezentacije bili su tvrtka „Semmelrock Stein+Design“, Zajednica sportova grada Ogulina, tvrtka „Mivit pekara“, ŠRD „Gubavica“ Omiš, grad Trilj, tvrtka „Vodovod“ Sinj, proizvođač ribolovne opreme „Dohiku“ iz Slovačke.

Kapetan reprezentacije
Marko Puškarić

Google

Popularno

 

Projekt Susret s rijekom

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 15.01.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijsko izvješće za 2017. | Financijska izvješća - arhiva

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik