Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

10. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina održana je 4. rujna 2018. u Velikoj dvorani  Gradske knjižnice i čitaonice. Na dnevnom redu bile su 24 važne točke za razvoj i funkcioniranje Grada Ogulina.


Na samom početku vijećnicima je prezentiran Plan gospodarenja otpadom Grada Ogulina za razdoblje 2018.-2023. godine, koji je izradila tvrtka Hidroplan iz Zagreba.
U Poduzetničkoj zoni prodana je  parcela tvrtki Metalika iz Ogulina koja proizvodi protupožarna i protuprovalna vrata. Jedina tvrtka iz Ogulina koja širi svoju proizvodnju i poslovanje prebacuje u Poduzetničku zonu Ogulin.
Vijećnici su dali suglasnost na  ulaganja u projekt Rekonstrukcije vatrogasnog i društvenog doma u Turkovićima, koji će se financirati iz sredstava Programa ruralnog razvoja. Vrijednost investicije je preko 3 milijuna kuna od čega je sudjelovanje Grada Ogulina 10 %, a Agencije za plaćanje u poljoprivredi 90 % prihvatljivih troškova.
 Drugi projekt za koji su suglasnost dali vijećnici je Izgradnja dječjeg vrtića na lokaciji Sveti Petar, prostor bivše vojarne Poredice. Vrtić će se graditi također iz sredstava Programa ruralnog razvoja , a vrijednost investicije je preko 9 milijuna kuna. Grad Ogulin osigurava 10 % sredstava.
Zakonska je obveza gradonačelnika izvijestiti Gradsko vijeće o polugodišnjem radu , kao i polugodišnjem izvršenju Proračuna Grada Ogulina. Aktivnosti gradonačelnika i njegovih suradnika, kao i pomoći države rezultirale su izvršenjem  Proračuna u visini od 65,32 % za razdoblje od 1. siječnja do 31. lipnja 2018. godine.
S obzirom na visoko polugodišnje izvršenje Proračuna, bilo je potrebno provesti i treće izmjene i dopune i uravnotežiti proračun S tim  u svezi mijenjali su se i prateći programi javnih potreba u kulturi, sportu, održavanju i gradnji komunalne infrastrukture, program korištenja sredstava legalizacije objekata, program potpora u poljoprivredi i potpora malom i srednjem poduzetništvu te utroška sredstava  šumskog doprinosa.
Vrijeme je proslave Dana Grada Ogulina te je u svezi s tim donesena odluka o dodjeli priznanja za stvaralački rad i priznanje za životno djelo. Dodijeljeno je pet priznanja za stvaralački rad : Društvu za sportsku rekreaciju, Ljiljani Ivković Kuglačkom klubu Željezničar – branitelj, mažoretkinjama Društva Naša djeca i obitelji Murati, a za životno djelo dodijeljeno je priznanje doktorici medicine specijalistici pedijatrije Zorki Erdelez Žgela.
Stupio je na snagu i novi Poslovnik o radu Gradskog vijeća Grada Ogulina , izmijenjena je odluka o visini naknade članovima Gradsko vijeća i radnih tijela i odluka o izboru članova Odbora za društvene djelatnosti.
Ponovno su raspisani izbori za vijeće Mjesnog odbora  Sveti Petar – Puškarići , koji se u nekoliko navrata poslije prvih izbora nije uspio konstituirati.

Karmela Matić

Google

Popularno

 

Projekt Susret s rijekom

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 15.01.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijsko izvješće za 2017. | Financijska izvješća - arhiva

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik