ogulin

Novosti

09

Tra

Učenice Prve osnovne škole na prijemu kod gradonačelnika

  • Članak napisao/la, administrator

Valentina Manojlović i Elizabeta Brozović učenice su Prve osnovne škole koje je zajedno sa njihovim mentoricama i ravnateljem škole primio u svom uredu gradonačelnik Dalibor Domitrović sa zamjenicom Ivanom Salopek Šumonja.

Valentina Manojlović učenica  četvrtog razreda sudjelovala je na zajedno sa svojom mentoricom učiteljicom razredne nastave Nadom Božičević na Državnoj smotri u pripovijedanju  „Logos 2018. „ u Varaždinu. 

Cilj smotre je njegovanje kulturne baštine pripovijedanja na kojoj je nastupilo 29 učenika i 19 mentora. Valentina je proglašena najuspješnijom pripovjedačicom u kategoriji nižih razreda osnovne škole, što je veliki uspjeh i promocija Ogulina kao zavičaja bajke. Stručnu pomoć u pripremi za taj nastup, pružila joj je Sanja Kolić profesionalna pripovjedačica iz Ivanine kuće bajki.

Elizabeta Brozović, uz mentoricu Dejanu Ogrizović, osvojila je prvo mjesto za literarni sastavak u kategoriji viših razreda osnovne škole, na temu Hrvatska kakvu želimo 2030. Nagradni natječaj organiziralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a sudjelovalo je 222 osnovne škole od kojih je 12 najboljih sudjelovalo na završnom natjecanju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Gradonačelnik Domitrović uručio je priznanja Valentini i Elizabeti i čestitke mentoricama i ravnatelju Škole.

Karmela Matić

 

09

Tra