ogulin

Novosti

28

Stu

Susret dječjih vijećnika grada Čakovca i Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

Susret dječjih vijećnika grada Čakovca i Ogulina

U subotu, 25. studenoga Dječje gradsko vijeće grada Ogulina posjetilo je Čakovec. Bio je to uzvratni posjet, nakon lipnja, kada su Čakovčani bili u Ogulinu. U Čakovcu su  domaćini dočekali goste Ogulince u Gradskoj vijećnici.

Nakon prigodnih riječi gradonačelnika Stjepana Kovača, dječjeg gradonačelnika Čakovca Lovre Horvata i predsjednice DND-a Čakovec Gordane Šoltić Siladi, prisutnima se obratio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović. Riječ je kasnije preuzela Ljiljana Kaurić, predsjednica DND-a Ogulin, zatim Ljerka Salopek Bacanović, voditeljica DGV-a Ogulin te dječje vijećnice, predsjednica i dopredsjednica, Daria Franjković i Gabrijela Ivanjko.

{vsig}galerija206{/vsig}

Uz stručno vodstvo razgledali su uže središte grada Čakovca, posjetili Muzej Međimurja Čakovec te saznali o njegovoj bogatoj prošlosti. Da su Čakovčani ponosni na svoje plemiće Zrinske vidjelo se na više mjesta u samome središtu grada. Nakon ručka, koji je organiziran na Gradskim bazenima Marija Ružić, Ogulinci su otišli do Varaždina gdje ih je kao domaćica dočekala gđa Đurđica Dropulić, umirovljena tajnica DND-a Varaždina. Razgledali su samo središte Varaždina koje svjedoči o bogatoj prošlosti i kulturi.

Iako je bila sveta Kata, snijega nije bilo. Dan je bio suh i prohladan uz pokoji tračak sunca. U večernjim satima sretno su se vratili kući. Ovim je izletom obilježen i Dan konvencije UN-a o pravim djeteta, 20. studenoga, odnosno Međunarodni dan dječjih prava. Razmijenjena su pozitivna iskustva, a suradnja ovih dvaju Društava se nastavlja.

Više o susretu sa fotografijama pogledajte na www.dnd-ogulin.hr.

Ljerka Salopek Bacanović 

28

Stu