Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Održana 21. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije

Vođena geslom „Folklorna budućnost pripada djeci“, u petak 16. lipnja, svečano je započela 21. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije "Igra kolo". 

Program ove velike manifestacije, koja već više od dva desetljeća u gradu Ogulinu ugošćuje čuvare folklorne tradicije iz cijele Hrvatske, u tri je dana pružio raznovrsna događanja – izložbu „Etnografska baština Vučjaka“, svečanu promociju fotomonografije „20 godina Igra kola“, program dječjeg folklornog stvaralaštva pod nazivom „Igra kolo maleno“, reviju narodnih nošnji ogulinskog kraja te nastupe 37 kulturno umjetničkih društava.

Nakon što je, zbog nevremena, svečano otvorenje smotre upriličeno u Školskoj sportskoj dvorani umjesto u Parku kralja Tomislava, u subotu je vrijeme ipak bilo naklonjeno organizatorima i folklorašima iz 14 kulturno umjetničkih društava Karlovačke županije i triju gostijućih društava. Revijalnim nastupima na nekoliko lokacija u samom središtu grada Ogulina društva su se predstavila kratkim programom pjesama i plesova svoga kraja, nakon kojeg su se uputila u dvorište Frankopanskog kaštela gdje su, na ljetnoj pozornici, održali svoje folklorne nastupe. Svojim 6-minutnim programima predstavila su se društva Karlovačke županije: KUD župe Sv. Rok, Skakavac; KUD Barilović, Barilović; KUD Lađevčani, Lađevac; KUD Stative, Gornje Stative; KUD Frankopan, Bosiljevo; KUD Netretić, Netretić; KUD Kamanje, Kamanje; KUD Sv. Fabijan, Zagradci; HKUD Sv. Ante – Herceg Bosna, Tušilović; KUD Turanj, Karlovac; KUD Vivodina, Vivodina; KUD Sv. Antun, Zadobarje; KUD Sv. Juraj, Zagorje Ogulinsko i KUD Sv. Ana – Vučjak, Karlovac.

U tom bogatstvu naše županijske folklorne tradicije, program su svojim nastupima obogatili članovi KUU Zvona Zagore, Mirlović Zagora koji su doputovali iz Šibensko-kninske županije; KUD Sklad iz Đakova koji je predstavljao Osječko-baranjsku županiju i dragi gosti sa otoka Mljeta, članovi KUD-a Natko Nodilo iz Babinog Polja koji su kao predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije u našem Ogulinu boravili 3 dana. Nakon subotnjeg večernjeg programa pozornicom su zavladali tamburaši KUD-a Sklad iz Đakova koji su sudionike smotre i Ogulince zabavljali do dugo u noć. Nedjelja je tradicionalno rezervirana za najsvečaniji i najatraktiviniji program „Igra kola“ – svečani mimohod. I ove je godine Ulicom Bernardina Frankopana potekla rijeka folkloraša koji su se u najboljem svjetlu predstavili mnogobrojnim građanima. Mimohod je potekao sve do Parka kralja Tomislava u kojem je upriličeno zajedničko fotografiranje 20 društava sudionika nedjeljnog programa. 


Fotografiranju se pridružio i gradonačelnik grada Ogulina, g. Dalibor Domitrović, koji je kasnije, na početku službenog dijela programa u Frankopanskom kaštelu, poželio dobrodošlicu svim sudionicima „Igra kola“, podržao njihov vrijedan rad i čestitao im na tome što čuvaju tradicijsku baštinu svojih zavičaja. Gradonačelnik se ujedno prisjetio svojih prvih koraka u KUD-u Klek i začetaka smotre „Igra kolo“ na kojoj je i sam svojedobno nastupao. Zatim se svima obratila gđa. Marija Medić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije, čestitavši organizatorima i svim sudionicima koji su dio ove vrijedne manifestacije.

Nastupi društava su i posljednjeg dana smotre održani u predivnom ambijentu Frankopanskog kaštela, a svojim su se nastupima predstavili: KUD Klek, Ogulin; KUD Sv. Antun, Pokupska Dolina; KUD Vrhovac, Vrhovac; KUD Sv. Juraj, Draganić; KUD Mostanje, Karlovac; KUD Sv. Margareta, Velika Jelsa; KUD Cetingradska Tamburica, Cetingrad; KUD Paurija, Dubravci; KUD Antun Klasinc, Lasinja; KUD Izvor, Rakovica; KUD Izvor, Generalski Stol; KUD Sv. Rok, Brežani; KUD Vinčica, Belajske Poljice; KUD Korana, Slunj; KUD Lipovac, Generalski Stol i KUD Rečica, Rečica. 

I nedjeljni su program uveličala gostujuća društva; KUD Pounjski Pleter iz Dvora u Sisačko-moslavačkoj županiji, KUD Vrbje iz Vrbje u Brodsko-posavskoj županiji, KUD Seljačka Sloga iz Nedelišća u Međimurskoj županiji i HKUD Perušić iz Perušića u susjednoj nam Ličko-senjskoj županiji. Po završetku svih nastupa posljednjeg dana smotre zasvirali su ogulinski Tamburaši Partyano, zabavljajući sudionike i publiku koja je rado zaplesala uz tamburaške note. Sva su društva i ove godine pokazala zavidnu razinu kvalitete, koja je rezultat i odraz dugotrajnih proba, uvježbavanja, istraživanja svoje lokalne tradicijske kulture te zajedništva temeljenog na ljubavi prema starini i običajima.

Ivan Ivančan, umjetnički direktor Lada, dr.sc. Joško Ćaleta, stručni suradnik u Institutu za etnologiju i folkloristiku te Josip Forjan, ravnatelj Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba pratili su nastupe svih sudionika te ih svojim savjetima i sugestijama motivirali, usmjerili i potaknuli da nastave čuvati tradicijsko bogatstvo svojih predaka. Čitavog su vikenda ogulinskim ulicama odzvanjale tradicijske note, pjesme i koraci starih plesova. Vrijeme je ipak bilo naklonjeno folklorašima te je privuklo i mnogobrojne građane koji su došli podržati sudionike smotre i uživati u pjesmama, plesovima, vrijednim narodnim nošnjama i običajnim segmentima koje su stotine folkloraša donijele i prikazale u našem gradu pod Klekom.

Od njenog utemeljenja 1997. godine, smotru „Igra kolo“ organizira Pučko otvoreno učilište Ogulin. Suorganizatori su  KUD “Klek” i Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti (ZAKUD) Karlovačke županije. Glavni pokrovitelji smotre su Grad Ogulin, Karlovačka županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske  koji su prepoznali značaj ove velike manifestacije i podržali njen kontinuitet.

 Opširnije na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Ogulin >>

 

 

Ana Krznarić, POU Ogulin

 

Google

Popularno

 

Poziv na dostavu ponuda za izradu projektne dokumentacije

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Javna rasprava (javno savjetovanje) - Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Gradova Ogulina i Slunja te Općina Cetingrad, Josipdol, Plaški, Rakovica, Saborsko i Tounj - 22.01.2018.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću 09.03.2018. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijsko izvješće za 2017. | Financijska izvješća - arhiva

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

 

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

Oglasna ploča

 

23.05.2018 - JAVNI POZIV - Parcelacija Drežničko polje - poziv - obuhvat zahvata

14.05.2018 - JAVNI NATJEČAJ za prodaju nekretnine k.č.br. 4371 k.o. Ogulin

08.05.2018 - Podaci vezani uz javni natječaj stručni suradnik za informatičke poslove

04.05.2018 - IZVJEŠĆE O PONOVNOJ JAVNOJ RASPRAVI O III. IZMJENAMA I DOPUNAMA PROSTORNOG PLANA UREĐENJA GRADA OGULINA

03.05.2018 - OBAVIJEST O JAVNOM UVIDU u Nacrt prijedloga Plana gospodarenja otpadom Grada Ogulina

27.04.2018 - Obavijest predlagateljima i kandidatima kandidacijskih lista za članice/članove vijeća mjesnih odbora

26.04.2018 - Odluka o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u Poduzetničkoj zoni Ogulin

26.04.2018 - Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin

24.04.2018 - Davanje stanova u vlasništvu Grada Ogulina u najam  -  Odluka Lista

24.04.2018 - Obavijest o provedenom postupku oglasa za prijam u službu

24.04.2018 - POZIV NA JAVNI UVID - Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem

20.04.2018 - ODLUKA - Plan gospodarenja otpadom

18.04.2018 - JAVNI OGLAS za prikupljanje zahtjeva zainteresiranih fizičkih i pravnih osoba za sufinanciranje radova na očuvanju i obnovi objekata na prostoru zaštićene urbanističko povijesne cjeline

12.04.2018 - JAVNI NATJEČAJ za prodaju nekretnine

12.04.2018 - Poziv za prethodnu provjeru znanja i sposobnosti kandidata za prijam u službu

09.04.2018 - IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA GRADA OGULINA

29.03.2018 - Poziv na dostavu ponuda za izradu projektne dokumentacije

26.03.2018. - PONOVNA JAVNA RASPRAVA  o Prijedlogu III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Ogulina

23.03.2018. - OGLAS za prijam u službu na određeno vrijeme - Podaci vezani uz oglas

14.03.2018. - OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA, PROFESIONALNIM KORISNICIMA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA O PROVOĐENJU IZOBRAZBE O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA >>

12.03.2018. - Odluka o poništenju– Javnog poziva - Kultura>>

12.03.2018. - Odluka o poništenju – Javnog poziva - ostale udruge>>

02.03.2018. - N A T J E Č A J – za davanje u zakup poslovnog prostora>>

21.02.2018. - Javni uvid i javna rasprava – za gospodarsku jedinicu „Jasenak-Drežnica“>>

14.02.2018. -  Izvješće o provjeri formalnih uvjeta i popis važećih kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Ogulina.>>

10.02.2018. -  Javni poziv -  Evidentiranje nerazvrstanih cesta.>>

08.02.2018. -  Obavijest udrugama i drugim neprofitnim organizacijama>>

02.01.2018. - Godišnji plan raspisivanja natječaja/ javnih poziva u 2018. godini za financiranje programa, projekata ili manifestacija koje provode organizacije civilnog društva >>

12.01.2018. - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje Programa potpore poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu Grada Ogulina u 2018. godini >> 

12.01.2018. - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje Programa potpore poljoprivredi na području Grada Ogulina za 2018. godinu >>

Arhiva oglasa

EU Info

02.02.2018. Raspisan natječaj za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti više informacija >>

Bilten KARLA 15.01.2018. >>

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>

07.11.2017. Aktualni natječaji >>

25.10.2017. - Natječaj EU fondova  za mala i srednja poduzeća >>

02.10.2017.
Otvoreni natječaji - listopad 2017. >>

06.09.2017.
Otvoreni natječaji - rujan 2017. >>

EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik