Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

U Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je 2. ožujka 2017. javna tribina Nasilje u obitelji i nad ženama s invaliditetom. Organizator tribine je Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Na tribini su bili nazočni članovi Povjerenstva, zamjenik gradonačelnika Tone Radočaj, ravnateljica Doma zdravlja Ogulin, predstavnici Udruge slijepih, Centra za socijalnu skrb, Policijske postaje, Ženske grupe Korak iz Karlovca, Saveza invalida Karlovačke županije te učenici i profesori Gimnazije Bernardina Frankopana i Obrtničke i tehničke škole Ogulin. 

Uz moderiranje predsjednice Povjerenstva Mirjane Pogarčić, prva je na temu nasilja u obitelji govorila koordinatorica za ravnopravnost spolova u Uredu državne uprave u Karlovačkoj županiji Marica Dančulović, zatim predsjednica Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – Mreže žena s invaliditetom i članica Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije Gordana Jurčević, Marijan Turković iz Policijske postaje Ogulin, Valentina Vuković Crnaković iz Centra za socijalnu skrb Ogulin i predsjednica Ženske grupe Korak iz Karlovca Mirjana Dudaković. Tema nasilja u obitelji veoma je aktualna s obzirom na porast teških oblika nasilja u našem društvu. Nasilje kao oblik ponašanja je neprihvatljivo i treba ga spriječiti kako preventivnim djelovanjem svih relevantnih institucija, zaštitom žrtava nasilje tako i represivnim mjerama prema počiniteljima nasilja. 

Prema podacima institucija na području Karlovačke županije nasilje je u porastu i to najviše, gotovo 95 %, nad ženama koje u najviše slučajeva trpe nasilje zbog ekonomskih razloga, vjerskih ili tradicionalnih uvjerenja. Ženska grupa Korak pruža pomoć ženama žrtvama nasilja smještanjem u tajno sklonište gdje ih godišnje smjesti od 50-70 s djecom. Prema podacima Policijske postaje Ogulin u 2016. godini bilo je 85 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i toliko optužnih prijedloga od kojih je 76 riješeno na sudu. Centar za socijalnu skrb Ogulin u svom postupanje nastoji djelovati savjetodavno upućivanjem žrtve na njezina prava i smještanjem u sigurnu kuću, ako to želi. Počinitelje koji najčešće imaju problema s alkoholom šalju na psihosocijalni tretman. Problem je nedostatak mobilnog tima, savjetovališta za obitelj, djecu i mlade kako bi se djelovalo brže i efikasnije.

Na kraju tribine i diskusije zaključeno je da svaka suradnja svih relevantnih institucija pridonosi edukaciji mladih o neprihvatljivosti nasilja kao oblika ponašanja i smanjenu nasilja općenito.

 

 

Karmela Matić  

Google

Popularno

 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - 03.01.2017.

Pristup informacijama >>

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2016. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori - 07.02.2017.

Proračun Grada Ogulina za 2017. godinu i Projekcije za 2018. i 2019. godinu >>

Financijski izvještaji za 2016. godinu | Arhiva

Glasnik Karlovačke županije >>

Odluke gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca 2016. >>

Odluke gradonačelnika od 1. siječnja do 31. lipnja 2016.  >>

Sjednice Gradskog vijeća

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi sa sjednica Gradskog vijeća. Više >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

Oglasna ploča

 

20.06.2017. - Obavijest za prijavu šteta nastalih zbog elementarne nepogode uzrokovane tučom dana 16. lipnja 2017.: Obavijest >>, Obrazac za štete u poljoprivredi >> , u Wordu >>, Obrazac za sve ostale štete >> , u Wordu >>.

03.04.2017. - Katastarska izmjera K.o. Ogulin, Upute vlasnicima zemljišta o postavljanju međnih oznaka >>>>

24.01.2017. - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje Programa potpore poduzetništvu u malom i srednjem gospodarstvu Grada Ogulina u 2017. godini >>

24.01.2017. - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje Programa potpore poljoprivredi na području Grada Ogulina za 2017. godinu >>

Arhiva oglasa

EU Info

Bilten KARLA 4 >>
Bilten KARLA 3 >>

09.06.2017.
Bespovratna sredstva prerađivačima u poljoprivredi >>
Više informacija možete saznati ovdje >>

31.01.2017.
Objavljen natječaj za provedbu podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ >>
Više informacija možete saznati ovdje >>

20.05.2016.
EU fondovi: Istraživanje i razvoj >> 

EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik